Destilarne

BAHNE

Danes smo eden največjih pridelovalcev borovničevega likerja v Sloveniji z velikim tržnim deležem. Izdelujemo širok asortiman alkoholnih pijač. Svoje izdelke prodajamo v lastni trgovini, v trgovinah po Sloveniji in jih dobavljamo številnim lokalom. Leta 2018 smo bili uradni dobavitelj olimpijskih igre Pjongčang.A uspeh in legendarni Bahnetov okus ni prišel kar sam od sebe. Njegove korenine segajo v leto 1976, ko je ustanovitelj podjetja, Franc Tekavec, začel na Rudolfem destilirati sadno žganje. Žganjekuha je bila v njegovi družini prisotna že stoletja, saj je Notranjska bogata z domačimi nasadi jabolk in sliv.

Več o njih preberite tu:
https://www.bahne.si/

PETRIOT Gin

Sample text. Click to select the Text Element.

Destilarna Petriot, kjer nastaja Petriot gin, ima svoje korenine v Beli krajini. Ustanovitelj destilarne je belokranjec Jurij Petruna, informatik po izobrazbi, obenem pa ljubitelj in poznavalec gina.
Jurijevo srečanje z ginom je bila ljubezen na prvi pogled, pristna in globoka, ki ne popusti kar tako. Skozi leta je Jurij ginu posvetil veliko časa, študiral proizvodni proces, se izobraževal, raziskoval arome in iskal nove kombinacije zelišč. Že prve njegove poskusne serije ginov so bili neobičajen preplet okusov, ki so navdušili njegove prijatelje. Zato je bila odločitev, da njegova strast do gina vodi v odprtje lastne destilarne Petriot precej enostavna.

Več o njih preberite tu:
https://petriotgin.com/

Sample text. Click to select the Text Element.

Sample text. Click to select the Text Element.

Laske

Laske je mini craft destilarna iz Cola nad Ajdovščino. Več od njih lahko preberete tu:
www.laske.si