Spiritopherjevo zgodbo stavljata Krištof in Marija. Vrhunski okusi so sad večletnih izkušenj , ki izhajajo iz hišne tradicije in eksperimentov destilaterja Krištofa, Marija pa skrbi za vizualno podobo izdelkov in spletno stran. Poleg tega skupaj tudi nabirata določene sestavine za svoje izdelke. Več o njih preberite tu: www. spiritopher.com
Sample text. Click to select the Text Element.
Gineral Slovenija, katerega začetki segajo v Covid krizo, je v kratkem času postal eden najbolj prepoznavnih ginov v Sloveniji. Mnoga pridobljena priznanja pa temeljijo na receptu, ki je sestavljen iz koruznega žganja kot osnove in 10 skrbno izbranih zelišč, plodov in cvetov. Pod lastno blagovno znamko tržijo še jabolčni sok, različne darilne kombinacije, lesene izdelke in praline polnjene z ginom. Več o njih preberite tu: https://gineral.si/
Danes smo eden največjih pridelovalcev borovničevega likerja v Sloveniji z velikim tržnim deležem. Izdelujemo širok asortiman alkoholnih pijač. Svoje izdelke prodajamo v lastni trgovini, v trgovinah po Sloveniji in jih dobavljamo številnim lokalom. Leta 2018 smo bili uradni dobavitelj olimpijskih igre Pjongčang.A uspeh in legendarni Bahnetov okus ni prišel kar sam od sebe. Njegove korenine segajo v leto 1976, ko je ustanovitelj podjetja, Franc Tekavec, začel na Rudolfem destilirati sadno žganje. Žganjekuha je bila v njegovi družini prisotna že stoletja, saj je Notranjska bogata z domačimi nasadi jabolk in sliv. Več o njih preberite tu: https://www.bahne.si/
Destilarna Petriot, kjer nastaja Petriot gin, ima svoje korenine v Beli krajini. Ustanovitelj destilarne je belokranjec Jurij Petruna, informatik po izobrazbi, obenem pa ljubitelj in poznavalec gina.Jurijevo srečanje z ginom je bila ljubezen na prvi pogled, pristna in globoka, ki ne popusti kar tako. Skozi leta je Jurij ginu posvetil veliko časa, študiral proizvodni proces, se izobraževal, raziskoval arome in iskal nove kombinacije zelišč. Že prve njegove poskusne serije ginov so bili neobičajen preplet okusov, ki so navdušili njegove prijatelje. Zato je bila odločitev, da njegova strast do gina vodi v odprtje lastne destilarne Petriot precej enostavna. Več o njih preberite tu: https://petriotgin.com/
Laske je mini craft destilarna iz Cola nad Ajdovščino. Več od njih lahko preberete tu: www.laske.si
«Destilarna Svarog uporablja klasičen način priprave gina London Dry Gin , pri katerem uporabljamo alkohol sladkorne melase, kateremu dodajamo druge sestavine. Po destilaciji, gin razredčimo z destilirano vodo za redčenje alkohola in ne dodajamo nobenih drugih ali umetnih sestavin.»Svarog predstavlja moč, pogum in misterioznost. Vse to in še veliko majhnih skrivnosti odlikuje gine Citra, Hops, Star in Saffron destilarne Svarog.Svarog gin se ponaša z bronastim priznanjem za Svarog Hops ter srebrnim priznanjem za Svarog Citra, katere je osvojil na Gin & Brin festivalu 2021 ter 2022. Prav tako so gini družine Svarog na London Spirits Competition 2022 osvojili zlato priznanje in sicer Svarog Hops, srebrno priznanje Svarog Citra ter bronasto priznanje Svarog Saffron in Svarog Star. Na tekmovanju USA Spirits Ratings 2022 pa sta srebrno priznanje prejela Svarog Citra ter Hops. Več na njihovi spletni strani.
Vinjak Več na njihovi spletni strani.
Naša destilarna uporablja izključno naravne in kakovostne začimbe za destilacijo gina. Osnova za destilacijo je 96% etanol s katerim preprečimo vnos neželenih priokusov v končni izdelek. Arome in okuse iz začimb ekstrahiramo s pomočjo hlapov, ki tekom destilacije potujejo preko začimb in nato kondenzirajo. Po končani destilaciji destilat razredčimo na 40% in temu sledi zorenje. S tem zagotovimo, da se arome in okusi v ginu razvijejo in uravnotežijo do popolnosti. Da bi ohranili okuse in arome nedotakljive, gin ni filtriran. Posledično je lahko gin rahlo opalescenten ali se pa na dnu steklenice pojavijo kristalčki. Pojava sta izključno kozmetične narave. Celoten proces priprave gina – priprava začimb, tehtanje, destilacija in pakiranje poteka skrbno in ročno. Več na njihovi spletni strani.
“V žganjekuhi Kržič smo z delom pričeli v letu 1994. Skromno družinsko podjetje, z dvema zaposlenima združuje znanje in modrost več generacij. V svoji dolgoročni razvojni strategiji se izrecno držimo”Žganjekuha Kržič nadaljuje tradicijo kuhanja vrst žganja po starih receptih. Zdravi sadeži in skrbno izpeljani postopki žganjekuhe zagotavljajo izvrsten okus izdelkov. Več na njihovi spletni strani.
Začetki družinskega podjetja Jele Kitt d.o.o. segajo v leto 1985, ko se je sadjarska kmetija družine Palčič začela ukvarjati s pridelavo ameriških borovnic na Ljubljanskem barju. Leta 1990 smo ustanovili družinsko podjetje Jele Kitt d.o.o., ki danes obdeluje največje nasade ameriških borovnic v Sloveniji, okoli 20.000 grmov v 30 sortah na 10 ha površine. Več na njihovi spletni strani.
Več na njihovi spletni strani.